mercoledì 23 settembre 2009

Battesimo Manuel - Botezul lui Manuel

Botezul la Napoli e destul de fastuos, pompos, dar evident depinde si de "punga" pe care familia o are. Se face in general la restaurant dar si acasa, doar in familie si cu cei mai apropiati.
La biserica se accepta nasii care sunt religiosi si frecventeaza; am avut probleme din acest punct de vedere, preotul dorind ca in cazul in care nu e disponibila o persoana foarte religioasa sa fie el nasul. Noi n-am fost de acord si am schimbat biserica, unde un alt preot a fost de acord cu nasul ales de noi. Imbracamintea nu are o importanta deosebita: copilul poate fi imbracat in ce culori doriti si va primi camasuta alba de botez de la biserica, care se pastreaza amintire.
La Napoli e obiceiul "bombonierelor", adica un suvenir care se lasa invitatilor (platit de parinti din pacate :-) ) si un alt suvenir mai costisitor si mai deosebit lasat nasilor. Nasii si invitatii la randul lor fac cadouri in aur, bijuterii. Bombonierele contin niste biletele cu numele sarbatoritului, data, 5 confetti (albastri in caz de baiat, roz la fete) legate intr-o panza eleganta albastra, alba sau roz.
Se face in general un album de botez, elegant, marisor , poze marime poster.

poster by Franco
imensul tort facut cadou de unul din nepoti

cadoul nasului

Cateva dintre cadouri:


bombonierele-suvenir facute cadou invitatilor

Bomboniera facuta cadou nasilor





Nessun commento:

Posta un commento