lunedì 12 ottobre 2009

My place - casuta noastra :-)

Locuim in asa zisele "case popolari", care de fapt sunt blocuri de stat, in general constructii noi avand in vedere ca la Napoli si in Italia in general exista multe constructii-locuinte cu vechime foarte mare. La inceputul sederii mele aici, ma gandisem si la varianta locuinta particulara, dar tocmai aceste apartamente prea vechi ca sa spun asa mi-au taiat pofta (pentru ca sunt mici chiar foarte mici in general, si ..scumpe!) iar cele noi sunt in afara orasului; acum suntem foarte multumiti de blocul la stat, care daca pe de o parte sunt cam prost intretinute chiar de catre localnici (italieni in majoritate!) adica sensul civic e cam la 0 (mizerie pe scari, jos...) ofera insa apartamente mari, luminoase, spatioase, placute, cu box-uri externe , garaje (noi avem doua garaje, sotul cu masina lui, eu cu a mea, doua box-uri) etc.
Iar zona unde stam e excelenta din multe puncte de vedere: aproape de centrul istoric (10 minute cu masina), magazine, alimentari la doi pasi, licee chiar in fata, gradinite peste drum, scoli, poste, politie, carabinieri, asla (circa sanitara), un parc superb cu o multime de palmieri(de data asta foarte curat pentru ca intretinut!), plante aduse din toate partile, portocali etc, unde ne plimbam zilnic mai ales ca sunt si jocuri pentru copii, si nu in ultimul rand iesire la autostrada, care e foarte foarte comoda pentru ca des fac shoppingul in afara orasului ( in centru e cam greu de ajuns cu masina). De asemenea zona e foarte bine legata de centru (metrou, tram, autobuze) si zonele invecinate, chiar si zonele din jurul Vezuviului.
Paradoxul napoletan ca sa-l numesc asa, e ca daca pe afara e mizerie, in casa e super super curat si ordonat. Poti manca pe jos , cu alte cuvinte. Femeile in majoritatea lor casnice au obiceiul aici sa spele zilnic toata casa, incepand de la baie , camere, bucatarie , balcoane. O fac din obisnuinta, educatie, dar si din plictiseala, de ce sa nu recunoastem. Le place insa sa aiba casa pusa la punct, si mai ales sa aiba toate comoditatile, de pilda tv in fiecare camera (chiar si-n baie -bucatarie!!) o mini sala de sport, bai cu hidromasaj, masina de spalat vase etc.
In cele doua luni cat am stat in tara, sotul si cumnata au facut multe schimbari: au pornit de la o idee de-a mea de a amenaja balcoanele (inchise, si avem doua la doua dintre camere) unul mi l-au facut birou (si mi-au pus computerul, carti etc) iar altul l-au aranjat tot ca o videoteca, carti si casete video, dvd-uri etc, plus ce aveam pe balcoane au facut etajere inalte si au acoperit cu perdele. A iesit in acest fel mai mult spatiu, si ...e mai frumos, intr-adevar! Dar pun pozele , ca sa redau mai bine ideea


camera de zi, care va fi iar modificata cu prima ocazie ;-)




ceasul e nou, a fost una din surprize :-)

bucataria, e de fapt o anexa a sufrageriei

dormitorul (poze mai vechi, dar tot asa, cu exceptia zugravitului)

cand aveam si patutul lui Manuel :-)



aici eram dupa nastere...inca palida
Centra
patutul lui Manuel


tot dormitorul cu noua zugraveala

si astea-s noi, aveam niste ingeri inainte


camera Marei










holul intern, conditionatorul



balconul de la dormitor, transformat in birou :-)
ideea n-a fost rea ;-)

balconul de la sufragerie

intrarea si veranda externa

veranda cu jucarii acum

veranda externa inchisa.
ps. tot ce e perdele le-a cusut una din cumnate :-)

veranda si holul extern de la intrare

holul extern

holul extern, aici stam noi chiar si iarna, pt ca nu e frig, dupa-amiaza e soare mereu

balansoarul nostru drag :-)

aici e la primul etaj unde sunt mai multi copii si Manuel se joaca cu placere

parcul de langa bloc, cu jocuri si alei largi, placut pentru o plimbare

o multime de flori, aici era cam primavara

martie, eram dupa nastere, in parc

Mara adora parcul..si nu numai ea :-)



una din aleile cu palmieri

o floare mai deosebita tot din parc

ps. evident nu e lux..dar am inceput de la furculita, cutit...si poate de aceea tin chiar mai mult la ...our place :-)

Nessun commento:

Posta un commento